2008 m. birželio 5 d. (ketvirtadienį), 18 val. Užupio Galeroje, Vilniuje įvyks oficialus R. Jaro knygos „Dzen dzen” pristatymas. Programoje:
      - Groja pasaulyje žinomas progresyvios ir avangardinės muzikos atlikėjas ir kompozitorius
Mieczysław Litwiński  (Lenkija) ir grupė ENDICHE VIS.SAT;
      - Spektaklis pagal pagal Ramūno Jaro novelę “Gregorijus”;
      - Šokiruojantis Ramūno Jaro performansas.


      Ramūnas Jaras – vienas originaliausių ir ekscentriškiausių lietuvių kūrėjų. Kompozitoriaus, rašytojo ir poeto novelių knygoje – šiuolaikinių proletarų gyvenimas, metafizika su out of body patirtimis, vyro ir moters santykiai, pseudoezoterika su horoskopais, narkomanų gyvenimai, kasdienė popkultūra, visuomenės atstumtų žmonių metamorfozės. Autorius šaiposi iš miesčioniškumo ir davatkiškumo, kalba apie absurdą ir paranoją, tampančius nuolatiniais šiuolaikinio gyvenimo palydovais. Knygą papildo komiksas ir kompaktinis diskas su autoriaus muzika.



      Ramūno Jaro apsakymų knyga „Dzen dzen“ sukurta iš džiaugsmo. Iš džiaugsmo, kad pagaliau nudvėsė prakeikta sovietinė ( ir postsovietinė, ir post post) cenzūra, kad nereikia, parsidavus leidėjui, prakaituoti ir spausti žodį už niekingus litus, kad pagaliau apsireiškia laisva kūrėjo valia, leidžianti pagaliau ironiškai pažvelgti į tikrovę, landžioti po jos tamsius užkaborius, žaisti, patiriant nuotykį ir traumą ten, kur jo negali būti. <…>  Jaras drąsiai įveda į dabartinę tikrovę, kurioje naujai išdygę ekstrasensai ir pranašai, apsišaukėliai ir šventeivos norėtų įrašyti „ Dzen dzen“ į juodąjį knygų sąrašą. Bet naujai užaugusi karta drąsiai galės pavadinti jo kūrinį kultiniu, nes jis atitinka jų interesus – sugriauti senąjį pasaulį ir ant jo akmenų statyti savąjį šalašą. (Gintaras Patackas)

      Nuorodos:

http://www.dancefestival.lt/main.php/id/465/lang/1

http://kitosknygos.lt/knygos/dzen_dzen

http://www.zona.lt/endiche/