Lietuvos literatūros vertėjų sąjunga       Lietuvos literatūros vertėjų sąjunga kviečia į Vertimo recenzijų rašymo dirbtuves gegužės 4 d., trečiadienį, 18 val. LLVS biure (Šv. Ignoto g. 5-264). Dirbtuves ves Laimantas Jonušys.

 

       Dirbtuvių principas. Kiekvienas dalyvis turės parašyti recenziją apie savo pasirinktą ar LLVS rekomenduotą grožinę knygą ir jos vertimą (lygindamas su originalu) ir atsiųsti ją el. paštu likus savaitei iki dirbtuvių. Recenzijos bus persiųstos vedėjui ir kitiems dalyviams susipažinti, o per dirbtuves išsamiai aptariamos ir analizuojamos, kaip kiekvienam sekėsi iškelti ir suformuluoti vertimo problemas arba girti vertimą, koks pačios recenzijos stilius ir t.t. Patyręs recenzentas, literatūros kritikas Laimantas Jonušys pasidalins patirtimi, išdėstys galimus kūrinio ir jo vertimo vertinimo aspektus, padės pasirinkti tinkamą recenzijos toną, kad kritika būtų neįžeidi, bet veiksminga – taigi profesionali.

 

       Pavykusias (ar per dirbtuves patobulintas) recenzijas publikuos „Literatūra ir menas“ arba „Šiaurės Atėnai“ (nebent dalyviai patys nori pasirūpinti publikavimu), o LLVS paskatins honoraru.

 

       Trukmė – apie 2 val.

 

       Norinčius dalyvauti kviečiame registruotis el.p. Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. El. laiške prašome prisistatyti (ką studijavote ar studijuojate, ką dirbate, kaip esate susijęs su literatūra, ar turite vertimo patirties (jeigu taip, išvardinkite vertimus), kokias užsienio kalbas mokate). Jeigu jau turite idėją, iškart parašykite, apie kurią knygą norite rašyti recenziją.

 

       Dalyvavimas nemokamas. Jau dalyvavusieji gali dalyvauti vėl.

 

       LLVS

       2011-03-13