„Parašyk eilėraštį“       „Parašyk eilėraštį“, – sako „Start FM“ ir skelbia rašeivų konkursą „Tarp muzikos“. 2010 m. vasario pradžioje startavęs projektas skatina ištraukti savo kūrybą iš stalčiaus ir ją pristatyti radijo klausytojams. Maža to, rubrika plečiasi ir laukia jaunimo, kuriems nesvetima poezija, muzika ir, žinoma, kelionės.

 

       Konkursas skirtas visam rašančiam jaunimui. Nėra privaloma būti profesionaliu poetu − tereikia parašyti eilėraštį kelionių / išvykimo / parvykimo / emigracijos / imigracijos ir panašiomis temomis ir siųsti adresu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.. Eilėraščio forma ir žanras – kiek tik fantazija leidžia: tai gali būti haiku, sonetas, baltosios eilės, minčių srautas, slam poezija, fonetiniai eksperimentai... Svarbiausias kriterijus − kūrinio atlikimas privalo neviršyti vienos minutės. Eilėraščiai bus transliuojami „Start FM“ eteryje ir paskelbti tinklalapyje tarpmuzikos.lt. Čia juos vertins lankytojai ir kompetentinga komisija – tikri žodžio meistrai: „G&G Sindikatas” lyderis Svaras, netradicinių poezijos renginių organizatorius Domas Raibys, grupės „Dr. Green“ lyderis Domas ir kiti. Beje, jie ne tik įvertins, bet ir duos patarimų.

 

        „Bus renginys ir leidinys, balsavimas ir karūnavimas“, – sako radijo „Start FM“ draugas MC Kudirka, kviesdamas dalyvauti konkurse. Radijo aktyvistų idėją palaiko humanistinė meno mokykla „Baltas lapas“, kurios moksleiviai poeziją išreikš piešiniais, ir „Poezijos pavasario“ rengėjai, kurie žadėjo užsukti pasidairyti naujų talentų.

 

       Vilniaus universiteto radijas „Start FM“ – radijo stotis, veikianti kaip atviras mokymosi ir radijo svajonių įgyvendinimo centras. Čia susirenka jauni žmonės, norintys girdėti „kitokį“ radiją Lietuvoje. Tik nekomercinę muziką grojantis radijas veikia nuo 2005 m. ir kasdien pritraukia vis daugiau savanorių, siekiančių įgyvendinti tai, kuo tiki.

 

       Radijo transliacijų galima klausytis trumpųjų bangų dažniu 94,2 Vilniuje ir internetu www.startfm.lt.

 

       Būk išgirstas, išrinktas ir karūnuotas!

 

       Komisija: Benediktas Januševičius – poetas, Svaras – „G&G Sindikatas“ lyderis, Domas Raibys – Lietuvos stand up guru, Darius Jurevičius-Zaizras – fotografas ir eksperimentinis kūrėjas, MC Kudirka – Lietuvos hiphopo ir slam žvaigždė, Gabrielė Labanauskaitė – audiovizualinės poezijos deivė, Direktorius Domas – žurnalistas, grupės „Dr. Green“ įkūrėjas.

 

       Konkursą palaiko festivalio „Poezijos pavasaris“ organizatoriai – nepraleisk progos būti pastebėtas.

 

       PARAŠYK EILĖRAŠTĮ ir atsiųsk Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį..

 

       Start FM

       2011-02-04