Tomas Taškauskas. BJ nuotrauka       Klaipėdos apskrities viešojoje I. Simonaitytės bibliotekoje Gerlacho palėpėje rugsėjo 25 d. 18 val. vyks poezijos, dailės ir muzikos vakaras. Trys jaunuoliai kviečia jus į pasidalinimą tuo, kas bendro jų (ir jūsų) išgyvenimuose, įkūnytuose skirtingose meno formose.

 

       Šviesa ir tamsa darsyk nuostabiai kausis. Ir jus į šią kovą ves:

 

       Tomas Taškauskas – skautas, ateitininkas, Vilniaus universiteto lietuvių filologijos antrakursis studentas, dar nuo mokyklos laikų susižavėjęs poezijos idėja. Renginio metu jis skaitys eiles iš pirmojo savo rinkinio „Audrapaukščio monologas“. Turėsite progos išgirsti eilėraščių ir iš naujo spaudai ruošiamo rinktinio.

 

       „Norėčiau būti kaip viduramžių žmogus – nematantis galimybės grožiui būti blogam ar vesti į pražūtį.“

 

       Vytenis Tolutis – Vilniaus dailės akademijos grafikos antrakursis studentas. Gamtoje ieškojęs ir rasdavęs ramybės ir įkvėpimo. Parodoje bus eksponuojami grafikos darbai ir piešiniai iš jo paskutiniųjų metų mokykloje ir pirmųjų akademijoje.

 

       Robertas Turauskas – „Tikras menas ar tikras meno išgyvenimas praturtina žmogų, atskleidžia esmines jo galimybes, o „menas“, kuriuo neurotiškai piktnaudžiaujama, tik nukreipia žmogų nuo savęs. Toks menas tampa dingstimi ir galimybe prasiblaškyti ir apkvaisti.“ Viktoras Emilis Franklis.

 

       I. Simonaitytės bibliotekos inf.