Samuel Beckett TEATRAS        Rugsėjo 24 d. 18 val. Prancūzų kultūros centre, PKC kino salėje (Didžioji g. 1, Vilnius) bus pristatyta Samuelio Becketto dramų rinktinė „Teatras“.

 

       Leidykla „Baltos lankos“ ir Prancūzų kultūros centras rengia Samuelio Becketto dramų rinktinės Teatras pristatymą. Jame dalyvauja knygos sudarytojas ir vertėjas Dovydas Judelevičius, vertėjai Saulius Repečka, Rolandas Rastauskas, režisierius ir aktorius Valentinas Masalskis. Per pristatymą bus pasakojama apie knygos rengimą, skaitomos Becketto dramos, rodoma filmo apie Beckettą ištrauka ir paties jo sukurtas filmas „Film“ (1965).

 

       Knyga Teatras – tai pirmąkart Lietuvoje publikuojama išsami Samuelio Becketto dramų rinktinė.
Beckettas – žymiausias absurdo teatro atstovas, rašęs anglų ir prancūzų kalbomis, jo dramos, romanai išversti į daugybę pasaulio kalbų. 1969-aisiais Beckettas pelnė Nobelio premiją, o drama „Belaukiant Godo“ (1953) laikoma absoliučia absurdo teatro klasika. Be jos rinkinyje Teatras esama ir Lietuvos spaudoje publikuotų, ir dar niekur neskelbtų pjesių: „Baigmė“, „Laimingos dienos“, „Visi, kurie krinta“, „Paskutinė Krapo juosta“, „Žodžiai ir muzika“, „Cascando“, „Ne aš“ „Katastrofa“ ir kt. Daugiau apie S. Becketto knygą „Teatras“: www.baltoslankos.lt

 

       Daugiau informacijos apie pristatymą: Sigita Pūkienė, tel. (8 5) 240 8673, mob. tel. 8 656 53 774, Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. 

 

       tekstai.lt

       2009 09 10