Rolandas Kazlas monospektalyje „Geležis ir sidabras“. Dainiaus Labučio nuotrauka       Šią savaitę Druskininkų teatro festivalyje viešės Rolandas Kazlas su spektakliu „Geležis ir sidabras“ bei teatro legenda Regimanta Adomaitis, kuris atliks Kazanovos vaidmenį. „Kolonadoje“ šėls kultinės grupės „Inculto“ bei „Skamp“.

 

       Kitą savaitę, praneša festivalio rengėjai, muzikos mėgėjai gėrėsis žymiais romansais spektaklyje „Kabaretas Buchenvaldas“ bei populiarių operų arijomis, kurias atliks projekto „Triumfo arka" dalyviai Liudas Mikalauskas bei Egidijus Bavikinas.

 

       Teatro programoje – komedija „Boeing Boeing“, spektaklis „Viskas gerai“ bei kompozitoriaus Roko Radzevičiaus roko operą „Žuvų piemuo“.

 

Kontraversiškas kinas

 

       Trečiadienį festivalio kino programoje bus galima pamatyti šiais metais auksinę Kanų kino festivalio palmės šakelę nuskynusio austrų režisieriaus Michaelio Hanekes filmą „Pakvaišę žaidimai“.

 

       Tai psichloginės siaubo dramos „Smagūs žaidimėliai“, kuria prieš dvylika metų jis šokiravo Kanų publiką bei kritikus, amerikietiškoji versija.

 

Gyvenimo poezija ir proza

 

       Penktadienį aktorius Rolandas Kazlas monospektaklyje „Geležis ir sidabras“ pagal Vlado Šimkaus eiles mokys publiką prisijaukinti poeziją. Tai „atviras ir jaudiantis pokalbis su žiūrovais apie pasirinkimą“. Ir kartu – kvietimas pilkoje kasdienybėje ieškoti ir atrasti paslaptingą šviesą, kovoti už retas sidabrines minutes.

 

       Turbūt kaip daugelis, R. Kazlas manė nemėgstąs poezijos: „Pirmenybę teikdavau prozai, filosofams, dramaturgams, o į poetus ir eiles žvelgdavau nepatikliai. Tačiau iš tiesų laukiau ir ieškojau sau artimos poezijos. Jos turbūt reikia ieškoti kaip Meilės, kaip mylimosios, o poeto – kaip sielos brolio. Tokio pat ir sykiu kitokio savęs: jautresnio, atviresnio, subtilesnio, mylinčio ir keistai švytinčio. Atradęs V. Šimkaus poeziją, atradau tai, ko laukiau ir slapta ilgėjausi“.    

 

       Šeštadienį – spektaklis „Striptizo ereliai“, kurią lietuviškoms realijoms adaptavo tautinės literatūros „erelis“ Sigitas Parulskis. O sekmadienį žiūrovų laukia susitikimas su Kazanova. Tačiau šis moterų širdžių ėdikas pasirodys netradiciniame – pasenusio, tačiau meilės filosofiją išgryninusio vyro amplua. Kazanovos vaidmenį kurs Regimantas Adomaitis. 

 

Muzikinės staigmenos

 

       Vakarinė festivalio programa kvies į grupių „Inculto“ su Jurgiu Didžiuliu bei „Skamp“ su Erica Jennings priešakyje koncertus. 

 

       lrt.lt

       2009-08-12