Dariaus Jurevičiaus ir Lino Šinkūno fotografijų paroda „Gyvenimas lietuviškame Šanchajuje“       Gegužės 15 d., penktadienį, 17–21 val. – kūrybinių dirbtuvių atvirų durų dienomis (Vilnius, T. Ševčenkos g. 161, 10 korpusas, loftai) bus galima pamatyti Dariaus Jurevičiaus ir Lino Šinkūno fotografijų paroda „Gyvenimas lietuviškame Šanchajuje“.

 

Fotografijų serija Gyvenimas lietuviškame Šanchajuje“ – tai reportažiniai vaizdai iš liūdnai pagarsėjusio Vilniaus Šnipiškių rajono. Šioje miesto dalyje, esančioje visai netoli šurmuliuojančio centro, laikas tarsi pakimba ore ir labiau primena tykų gyvenimą kaime. Kaip sakė kalbinti „Šanchajaus“ gyventojai, „valdžios keičiasi, tik čia niekas nesikeičia“.

 

Du fotografai, Darius Jurevičius bei Linas Šinkūnas, ne tik fiksuoja Šanchajaus žmonių gyvenimo akimirkas, jiems pro akis neprasprūsta ir mažos, tačiau reikšmingos detalės. Fotografai taip pat kalbina sutiktuosius ir užsirašo jų papasakotas istorijas, kurios daugiau ar mažiau susijusios su jų namais – itin nesaugiu Vilniaus rajonu.

tekstai.lt
2009-05-14