tarp 08      Tarpdisciplininius menus ir poeziją jungiantis tarptautinis audiovizualinės ir eksperimentinės poezijos festivalis „tarp 08 šiemet vyks jau trečius metus. Kasmet rengiamas vis kitoje netradicinėje erdvėje (pvz. pernai – „Vasaros 5“ ligoninės teritorijoje), šiemet festivalis išsiplėtė į „tarp: vilniaus/kauno/klaipėdos/šiaulių“ ir prasidėjęs spalį, šį savaitgalį užbaigs maratoną Vilniuje.

 

„tarp 08” festivalio programa sudaryta iš trijų pagrindinių dalių: vizualinių eilėraščių parodų ir retrospektyvų, kartu su vaizdo ir garso menininkais gyvai atliekamų poetų pasirodymų bei audiovizualinės poezijos ekranizacijų konkurso, kuriame gali dalyvauti kiekvienas norintis.

 

 

Sostinės gyventojai turės puikią progą netgi du vakarus susipažinti su audiovizualinės poezijos kūriniais ir atlikėjais. Lapkričio 27 d. skirta elektroninės poezijos menininkei iš Vokietijos Antye Greie Fuchs, kuri šios muzikos gerbėjams geriausiai žinoma AGF slapyvardžiu. Pelniusi ne vieną pasaulio muzikinių festivalių apdovanojimą, pati Antye pirmenybę teikia teksto, garso ir vaizdo simbiozei ir vadina save „eilėraščių prodiusere“.

 

Antrąjį, lapkričio 29 d. vakarą – intensyviausia festivalio “tarp 08“ programa. Vakaras pradedamas prancūzų poetės Suzanne Doppelt instaliacija, kurioje fotografijomis ir skaitomu tekstu sukuriama ištisa spalvų filosofija – “šešėlis visada juodas, net jei jis krenta nuo baltos gulbės”. Festivalio metu bus rodoma keletas audiovizualinės poezijos retrospektyvų – Virginijaus Malčiaus, pernai pelniusio daugiausiai menotyrininkų simpatijų, naujų darbų peržiūra bei audiovizualinių menų dėstytojo ir kūrėjo Remigijaus Venckaus filmo “Kasdienybės kompozicijos” premjera.

 

Nepamirškime ir atviro poezijos ekranizacijų konkurso, kasmet atrenkančio įdomiausias eilėraščių ekranizacijas. Šiemet be trijų pagrindinių nominacijų: „Geriausios teksto, vaizdo ir garso sintezės“, „Drąsiausios ir originaliausios idėjos“ , „Estetiškiausio kūrinio“ bus įteiktas paguodos prizas, skatinantis toliau kurti ir ieškoti poezijos išraiškos. Smalsu, kas gi laimės šiemet?

 

Paskutinysis „Tarp 08“ vakaras ne veltui vyksta alternatyvios muzikos klube „Musė“. Sienas griaus net trys koncertai: poetinio spengsmo grupė „Betoniniai triušiai“, audiovizualinės poezijos grupė „AVaspo“ ir eksperimentinę muziką atstovaujanti kanadietė Dora Bleu. Priešingai nei kiti festivalio dalyviai, Dora atliks akustinę programą, tačiau į melodingo grojimo gitara rėmus šios atlikėjos stiliaus niekaip nepatalpinsi. Anot jos pačios, muzika ji triukšmauja tyliu, jai priimtinu būdu, asimetrišku ir netolygiu ritmu išsakydama neišreiškiamus, o kartais – vengiamus arba uždraustus dalykus. Muzikologų apibūdinima kaip atlikėja, kurios muzika “pažadina laukinį, dar nepaliestą mišką”, Dora Bleu ir naktiniai poezijos slam‘o skaitymai užbaigs koncertinę festivalio “tarp 08” programą.

 

“tarp 08” programa Vilniuje:

 

 

 

lapkričio 27 d. (ketvirtadienis):

SATTA baras, Vilniaus g. 16

 

20. 00 Elektroninės poezijos grupės AGF (Vokietija) koncertas.

22. 00 FISH DAY party.
 
Įėjimas– 30 lt.
 

 

 

lapkričio 29 d. (šeštadienis):

klubas “Musė“, Jakšto g. 9

 

17. 00 Suzanne Doppelt instaliacija “Judantys objektai” (Prancūzija).

 

17. 15 Beno Šarkos „Generation After Generation“ parodos atidarymas.

 

17. 30 Poezijos performansas „Vakarienė“(Aušra Kaziliūnaitė, Benediktas Januševičius ir kt.)

 

18. 00 Remigijaus Venckaus “Kasdienybės kompozicijos“ filmo premjera.

 

18. 30 DAMOI garso performansas “Tirpstanti dimensija”.

 

19. 00 Virginijaus Malčiaus audiovizualinės poezijos kūrinių peržiūra.

 

20. 45 Audiopoetinio spengsmo grupė „Betoniniai triušiai“.

 

21. 30 Audiovizualinė poezija „Pilka beveik balta“(Benas Šarka, Aivaras Ruzgas, Virginijus Malčius).

 

22. 00 „Tarp 08“ poezijos ekranizacijų konkurso nominantų ir nugalėtojų paskelbimas, kūrinių peržiūra.

 

23. 00 Audiovizualinės poezijos grupė AVaspo: „Atvirukas į Aliaską“.

 

23. 30. Dora Bleu (Kanada) koncertas.

 

00. 00 Naktiniai poezijos slam‘o skaitymai.

 

Įėjimas: 15 lt.

 

Daugiau informacijos:

Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį.