Studija „Monoklis“, kartu su Lietuvos kinematografininkų sąjunga, organizuoja kino scenarijų konkursą „Kino spektaklis 2008“. Pagrindinis projekto tikslas – skatinti lietuviškų kino scenarijų rašymą bei siekti aukštesnės scenarijų kokybės. Kino profesionalai ir aukštųjų mokyklų paskutinių kursų studentai kviečiami iki spalio 1 dienos konkursui siųsti pilnametražių vaidybinių filmų scenarijus. Scenarijų atranką vykdys kompetentinga komisija, sudaryta iš profesionalių režisierių, kino kritikų, scenaristų ir kino prodiuserių.


       Komisija iki lapkričio 1 dienos paskelbs penkis geriausius scenarijus ir penkis kino režisierius, gruodžio mėnesį kursiančius kino spektaklius. Kino spektakliuose privaloma naudoti filmavimo techniką, ekraną.

       Pasirinkta patraukli ir novatoriška scenarijų skaitymo forma savo principu yra artima teatro scenose pjesių skaitymams, kurie vyksta jau daugelį metų. Konkurso nuostatai ir dalyvio anketa skelbiami interneto svetainėse www.monoklis.lt ir www.kinosajunga.lt. Projektą remia LR kultūros ministerija ir Kultūros rėmimo fondas.

       Kino scenarijaus skaitymų „Kino spektaklis 2008“ nuostatai

       Bendrosios nuostatos:

 

1.   Kino scenarijų skaitymo konkurso „Kino spektaklis‘2008“ (toliau vadinama – Konkursas) tikslas - skatinti lietuviškų kino scenarijų rašymą, bei jų kokybės vystymą. Šiuo Konkursu taip pat siekiama:

1.1.      Suteikti galimybę kino režisieriams ir scenaristams atrasti vieniems kitus.

1.2.      Propaguoti nacionalinį kiną;

1.3.      Priartinti ir supažindinti žiūrovą su Lietuvos kino kultūra.

2.   Konkursą organizuoja VšĮ „Monoklis“ kartu su Lietuvos kinematografininkų sąjunga. Konkursas skelbiamas internetiniuose puslapiuose www.monoklis.lt ir www.kinosajunga.lt.

3.   Konkursas susideda iš kelių etapų:

3.1.      Kino scenarijų atrankos;

3.2.      Kino spektaklių.

4.   Konkursas prasideda 2008 m. liepos 28 d., baigiasi 2008 m. gruodžio 14d.(imtinai).

 
       Reikalavimai scenarijui:
 

5.   Konkursui pateikiami vaidybinio pilnametražio filmo scenarijai.

6.   Scenarijus turi atitikti šias sąlygas:

6.1.      Scenarijus turi būti originalus autoriaus kūrinys;

6.2.      Konkursui pateikiamas scenarijus turi būti parašytas taisyklinga lietuvių kalba;

6.3.      Būti parašytas kompiuteriu, 11 Courier New šriftu, sudaryti ne daugiau kaip 100 ir nemažiau kaip 50 A4 formato vienpusių lapų.

7.   Konkurse negali dalyvauti scenarijai, kurie:

7.1.      Yra sukurti remiantis kitu autoriniu kūriniu;

7.2.      Kurių pagrindu jau sukurti filmai;

7.3.      Kurie mini rasinę diskriminaciją ir kuriuose naudojami necenzūriniai žodžiai.

 

       Dalyvavimo sąlygos:

 

8.   Konkurse gali dalyvauti fiziniai asmenys, t.y. aukštųjų mokyklų paskutiniųjų kursų studentai bei kino profesionalai.

9.   Dalyvaudamas Konkurse, kino scenarijaus autorius sutinka neatlygintinai perduoti organizatoriui visas autorines teises, susijusias su jo kūriniu, projekto vykdymo metu t.y. nuo 2008m. liepos 28d. iki 2008m. gruodžio 14d. (imtinai).

10. Kartu su scenarijumi pateikiama užpildyta Konkurso dalyvio anketa.


       Konkurso taisyklės:
 

11.Scenarijai turi būti atsiųsti iki 2008 m. spalio 1d. internetiniu adresu Šis el.pašto adresas yra apsaugotas nuo šiukšlių. Jums reikia įgalinti JavaScript, kad peržiūrėti jį. atskiru word formatu.

12.Ekspertų komisija iki 2008 m. lapkričio 1d. atrenka 5 scenarijus ir paskelbia 5 režisierius kursiančius kino spektaklius.

13.Lapkričio mėnesį vyksta kūrybinis procesas – kino spektaklių organizavimas ir kūrimas.

14.2008m gruodžio mėn. 12-14 dienomis vyksta renginys „Kino spektaklis 2008“.

15.Renginio metu žiūrovai renka geriausią scenarijų.

16.Organizatoriai pasilieka teisę keisti renginio datas ir vietą. Įvykus pasikeitimams informacija bus paskelbta internetiniuose puslapiuose www.monoklis.lt ir www.kinosajunga.lt.

       tekstai.lt info
       2008.09.16