PORCELIANINĖ KULTŪRA IR ARCHITEKTŪRINIAI KOLDŪNAI

       Ką bendro turi koldūnai ir Guggenheimo muziejus? Šiuolaikinis menas ir elementarioji kulinarija?
Stebėkite naują vienų žymiausių Lietuvos šiuolaikinio meno kūrėjų Nomedos ir Gedimino Urbonų   
meninę intervenciją/reakciją į pasiūlymą Vilniuje statyti Guggenheimo muziejaus filialą.


       Visuomenės nuomonė labai įvairi – vieni neabejoja, kad bus išsiurbtos paskutinės kultūros lėšos, kiti neabejoja, jog ši dirbtina modernizmo, (deja, modernizmo ir senų kūrinių) sala nepritrauks tiek turistų, apie kiek svajojama, dar kiti nieko apie tai nežino...

       Todėl jums būtina atvykti į Kultūrpolio Meno kiemą (Daržų 10/ Bažnyčių 4, Klaipėda) iki rugpjūčio 5 d. ir susipažinti su Nomedos ir Gedimino Urbonų projekto "Ermitažo-Guggenheimo matomumo studija".

       Kūrybinėse Meno kiemo dirbtuvėse vykdomo projekto tikslas sukurti laikiną bendruomenę, susirūpinusią svarbiu ir ambicingu globalios kultūros projektu – Guggenheimo muziejumi Vilniuje. Kviečiame dialogui ir konfrontacijai skirtingas nuomones, skirtingas ideologines pažiūras, skirtingas kultūras (vietinę ir internacionalinę) išpažįstančias visuomenės puses.

       Nuo liepos 18 d. keramikė Eglė Česonytė ir projekte dalyvaujantys VDA studentai kuria alternatyvius porcelianinius Guggenheimo modelius. „Mūsų noras yra šį architektūrinį konkurso nugalėtojos Zaha Hadid modelį paversti puodu, atlikti būtent jos architektūrinio maketo re-make'ą (perdirbinį), kuris bus panašus į puodą-kiaurasamtį, į kurį sudedami išvirę koldūnai, kad nubėgtų vanduo. Tokia mintis šovė, mat Z. Hadid architektūrinis maketas turi mažų langelių dekorą, panašų į kiaurasamčio akutes“, - sako autoriai. Eglė Česonytė N. Ir G. Urbonų projektui kurs porcelianines muziejaus interpretacijas. Tačiau tiems kas myli tiesiog meną, Eglė laikys dirbtuvių duris atviras liepos 21–24 dienomis ir liepos 28–31 dienomis nuo 15.00 iki 18.00 val.

       Liepos 21 d. 18 d.  N&G  skaitys paskaitą apie savo kūrybą ir svarbiausius projektus „Pro-testo laboratoriją“, „Villa Lituania“ ir kt.

       Liepos 24 d. 18 val. N&G pristatys Meno kieme realizuojamą projektą. Vyks „koldūnų meno“ performansas.

       Kultūrpolis / Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras, Daržų g. 10 / Bažnyčių g. 4, Klaipėda